Ljusramp med smal ljusbild hittade jag hos Ljusgiganten

Image result for rigid light bar

Hur svårt ska det vara att hitta en snygg fordonslampa som passar min röda Ford Mondeo? Svårare än vad jag förväntade mig kan jag konstatera med facit i hand. Jag har letat länge efter en ramp till Mondeon med en väldigt smal spot ljusbild på 5-10 grader. Jag spenderade veckor vid datorn utan framgång men jag beslöt mig ändå för att inte ge upp. Efter nästan 3 veckor så hittade jag en ljusramp med 5 graders ljusbild som heter E2 från amerikanska Rigid. Återförsäljaren som sålde rampen heter Ljusgiganten och hade en pågående kampanj vilket gjorde det enkelt för mig att slå till på direkten. Det tog bara en dag tills jag fick min ljusramp trots att jag bor söder om Stockholm, ganska imponerande måste jag säga. Rigid tillverkar ljusrampen som levereras med 5 års garanti och alla komponenter håller högsta tänkbara klass.

Lite information om tillverkaren

Rigid är ett amerikansk företag som startades av Jason Christiansen, Taylor Anderson och Seth Anderson. Företaget tillverkar ljusramper av högsta kvalitet och är en direkt konkurrent till ledande Vision X. Rigid har flera olika serier med både böjda och raka ljusramper i sitt sortiment.  Enda nackdelen med dessa ljusramper är priset egentligen som är väldigt högt satt. Anledningen till den höga prislappen, förutom att varumärket är etablerat förstås, är att komponenterna som används skiljer sig markant från billiga kina ramper. Cree dioderna som används i lamporna håller högsta tänkbara BIN-klass vilket medför en betydligt bättre prestanda än konkurrerande ramper.

För de flesta förare så räcker det gott med vanliga kina ramper men jag ville i detta fall ha en lampa med lång räckvidd. En ljusbild på 5 lyser väldigt långt utan att för den delen sprida ljuset ut mot väggrenen. För dig som letar efter premium belysning så kan jag varmt rekommendera E2:an.